Friday, February 7, 2020

1. nädal: Kolm IT-lahendust, mis kukkusid läbi

Viimase 20 aasta jooksul on tehnoloogia valdkonnas igasuguseid põnevaid arenguid toimunud. Järgnevalt toon välja kolm nurjunud teostust tänapäeva edukatest IT-lahendustest - Microsofti nutitelefonid ja üks tema operatsioonisüsteemidest ning Google sotsiaalvõrgustik.


Windows Phone

Kui 2007. aastaks oli Nokiat saatnud suur edu mobiiliturul, olid nad selle edu juures kaotanud oma innovatsiooni. Samal aastal tuli uudne toode Apple poolt - puutetundliku ekraaniga iPhone nutitelefon. Sellega algas nutiajastu ning juba järgmisel aastal tuli Google'ilt uue ajastu telefonidele uus operatsioonisüsteem Android. Samal ajal kui Google jagas oma uut süsteemi oma partneritele tasuta, siis Nokia endiselt kasutas oma 10 aastat vana tehnoloogiliselt aegunud Symbian süsteemi.
Kui mõni aasta hiljem avastati end kuristiku põhjast, otsustas Nokia oma süsteemi välja vahetada, kuid valis vale poole - Microsofti. Nende aastate jooksul olid enamus Nokia-fännid juba iPhone'i või Android-telefoni peale üle läinud ning Microsoft ei toonud oma nutiseadmete operatsioonisüsteemiga midagi uut tavakasutajatele.


Windows 8

Üks kirvemaid operatsioonisüsteeme Microsofti süsteemide liinis. Keegi ei soovinud sellist toodet, siiski toimisid nii nagu nad ise heaks arvasid. Windows 8 muutis kasutaja süle- või lauaarvuti üheks suureks "nuti"-seadmeks. Suur probleem oli, et nende seadmete kasutajatel puudusid puutetundlikud ekraanid ning üles-skaleeritud navigeerimiskastikesed nägid nii igavad ja koledad välja. Enamus inimesed tundsid puudust tavapärasest Start-menüüst. Aga vigasid oli muidki, sest kogu süsteem oli üks multi-platvormi sega-pudru.


Google+

Kui on juba olemas mingi töötav lahendus, mis on jätkuvalt populaarne ja piisavalt kaua kasutuses olnud, siis uue samalaadse lahenduse pakkumine on mõttetu. Oleks vaja uudseid ja paremaid lisasid, et kasutajad vahetaksid oma olemasoleva lahenduse välja. Google jäi oma sotsiaalvõrgustikuga 7 aastat hiljaks, sest Facebook oli juba 2004. aastast platsis. Arvan, et Google idee seisnes selles, et kuna Androidi ja Gmaili saadab suur edu, siis võiksid ju nad ise pakkuda ka sotsiaalvõrgustiku platvormi.

No comments:

Post a Comment